Historia

Historia U.E. Santa Coloma

La Unió Esportiva Santa Coloma va ser fundada l’any 1986 per un grup de persones amants de l’esport, amb la intenció d’aprofitar espais de la capital del País per la realització de tot tipus d’activitats esportives i, principalment, el futbol.

 

 

Des dels seus inicis, el coordinador i responsable principal del club sempre va ser Juan Antonio Antón Álvarez, qui, des de l’any 2000 fins l’actualitat, és el president en funcions de la Unió Esportiva, essent l’únic membre de l’entitat esportiva que mai s’ha desvinculat del club.

Durant la seva primera etapa, el club estava format únicament per un equip sènior de futbol que competia a la Lliga Nacional de Futbol de l’Associació Andorrana de Futbol, on es van aconseguir diversos títols. Posteriorment, es va afegir al club una nova secció esportiva, l’equip de futbol sala sènior, que competia també a la Lliga Nacional de Futbol Sala del País. Tot i que l’equip de futbol sala va seguir competint fins l’any 2012, l’equip de futbol va desaparèixer des de l’any 2000 fins l’any 2006.

 

 

Va ser a l’any 2006 quan es va tornar a crear l’equip sènior de futbol, començant la primera temporada a segona divisió, on varen quedar campions sense perdre cap partit, aconseguint així, amb només un any de vida, l’ascens a primera divisió de la Lliga Nacional de Futbol, de la ja en aquell moment, Federació Andorrana de Futbol (FAF). Des d’aleshores, l’equip continua lluitant per títols a la Lliga Nacional de Futbol de primera divisió i a la Copa Constitució.

En l’actualitat, la Unió Esportiva Santa Coloma disposa d’equips en totes les categories de futbol, en les categories inferiors de futbol sala i compta també amb equips de futbol femení en categories inferiors.