M 201105

Archive for maig 2011

CONVOCATÒRIA ABSOLUTA !!!

Enhorabona cracks !! Sou els convocats per a la ABSOLUTA !!!!

CONVOCATÒRIA SUB-21 !!!

Enhorabona nois, sou els convocats per a la selecció SUB-21 !!!

El Sant Julià revalida el títol de la Copa Constitució

 

El Matecosa Sant Julià va revalidar ahir el títol de campió de la Copa Constitució. I contra el mateix rival, l’Escale Santa Coloma. La jugada es va repetir i els jugadors lauredians van aixecar el segon trofeu de la temporada després de la Supercopa.
 
Ahir, una vegada més l’ofici i el saber estar al camp va superar la fogositat i la passió de la joventut. L’Escale Santa Coloma no va saber treure profit de l’expulsió de Varela en el minut 80 i amb empat a un al marcador i a la pròrroga va sucumbir davant dues genialitats del futur internacional, Quim Salvat, que va fer l’1 a 2 i va servir en safata de plata el tercer a Marcelo.
 
El partit va ser el prototip d’una final. Respecte entre els dos equips i res de joc brillant. Això sí, no van faltar la intensitat i l’emoció, amb pròrroga inclosa. Els primers 45 minuts van ser per al Matecosa Sant Julià, que en un combat de boxa hauria guanyat als punts. Els de Julio Ferreros van estar més a prop del gol, especialment en una jugada d’Imanol, que va salvar Martínez, i amb un xut al pal de Jacques. L’Escale en contrapartida va oposar un bon xut de Gerard Aloy que Perianes va rebutjar.
 
Tot el que no havia passat en la primera meitat va arribar en els cinc minuts de la segona. Sebas Varela va obrir el marcador amb una gran rematada de cap a la sortida d’un córner (48’), però l’alegria dels lauredians no va durar ni dos minuts. I és que Boris Anton va restablir la igualada amb un xut creuat des de dins de l’àrea. A partir d’aquí poca cosa. Les dues defenses, molt avançades, no deixaven pensar els migcampistes, que no van estar encertats a l’hora de fer la passada definitiva. La conseqüència de tot plegat van ser els constants fores de joc en què van caure els atacants. L’única acció remarcable abans del temps extra –expulsió de Varela al marge per doble groga– va ser un possible penal sobre Jacques que l’àrbitre, Rui Maciel, no va assenyalar en el minut 88.
 
Amb un home més arribava el temps de comprovar si era ja el moment de veure un Escale campió. I va sortir creu. La inexperiència dels jugadors de Lluís Miquel Aloy es va fer notar i Quim Salvat, després d’un gran control, va començar a decantar la final a favor dels lauredians. Era el minut 3 de la pròrroga i el cop moral per als grocs va ser mortal de necessitat. L’Escale volia, però no sabia com trencar la defensa laurediana, molt ordenada. Ofici, se’n diu d’això. I una nova demostració va arribar en el minut 103 quan Salvat, elegit el millor home del partit, va regalar-li el gol a Marcelo. Era l’1 a 3 que ja seria definitiu. Tot i el desavantatge els colomencs van lluitar fins al final, amb un Jordi Rubio generós en l’esforç, però no hi havia res a fer. El Matecosa olorava el títol i jugarà la segona ronda de la UEFA Europa League.
 
Diari d’Andorra 9 de Maig de 2011.

Matecosa i Escale volen concloure la temporada amb el títol de la Copa

Diari Bon Dia (5 de maig de 2011) – Escrit per Joan Josep Blasco.

Diumenge quedarà oficialment conclosa la temporada en el futbol nacional. Com passa any rere any, la final de la Copa Constitució tanca el curs. El Matecosa UE Sant Julià i l’Escale UE Santa Coloma es disputaran el trofeu, que permetrà passar a disputar directament la segona ronda de la fase prèvia de l’Europa League. El finalista jugarà la primera.

Els lauredians surten com a defensors del títol. La campanya passada van vèncer per la mínima precisament l’Escale, així que volen repetir aquell èxit. Es dóna la circumstància que en les quatre vegades que s’han vist les cares aquesta temporada, tant en la fase regular de la Lliga Nacional com en els play-off, la victòria ha estat per al Matecosa, així que “voldran reivindicar-se”. “No han fet una temporada excessivament bona i tindran ganes de guanyar-nos”, va exposar Juli Ferreros, tècnic del Sant Julià, que veu el rival com un equip “amb jugadors de molta qualitat”. El seu conjunt sempre aspira a tots els títols, però enguany se li ha tornat a escapar la Lliga, tot i que es va adjudicar la Supercopa. “Hem de sortir a guanyar. No hi ha altra opció, i més sabent que no hem pogut guanyar la Lliga, que era el nostre principal objectiu”. Per aquest motiu, el fet d’aixecar aquest darrer títol faria que “el final de temporada fos acceptable”. Per al matx Ferreros no podrà comptar amb els lesionats Victor Hugo i Pinto, i a més hi ha el dubte de Carballo.

Per l’altra banda, l’entrenador de l’Escale, Lluís Miquel Aloy, veu que l’enfrontament, a més del bitllet europeu, “té l’al·licient del títol, una fita que, en cas d’aconseguir, seria històrica per al club, perquè mai n’ha guanyat un”. Sirvan no podrà jugar per sanció, en ser expulsat en la tornada de les semifinals, i Bernat i Gerard són dubte. El partit, que es disputarà diumenge a les cinc de la tarda al camp d’Aixovall, està obert i tots dos tècnics coincideixen en el mateix: “La final està al 50%.”

La lliga tindrà quatre places a competicions europees.

S. Cano Llivería / Escaldes – Engordany – 29/04/2011.

La UEFA va notificar fa gairebé dos mesos a la Federació Andor­rana de Futbol que la Lliga només atorgaria tres places per jugar competició europea, una a la Champions i dues a l’Europa League.
Ahir, però, el secretari general de la federació, Tomàs Gea, va informar que a darrera hora, i si no hi ha cap més canvi, Andor­ra, situada en la posició 51 del rànquing, gaudirà d’una quarta plaça que anirà a la segona competició europea.

L’únic que està confirmat a hores d’ara és que el Pidasa Santa  Coloma, campió de lliga, disputarà la primera ronda prèvia de la Champions contra el vencedor del Campionat de les Illes Fèroe (per determinar), Irlanda del Nord (Linfield FC) o Luxemburg (Dudelange). Aquesta situació podria canviar encara si es produeix un reajustament de coeficients per l’excel·lent temporada dels equips portuguesos a l’Europa League, la qual cosa comportaria que el Pidasa fos cap de sèrie a la prèvia que només tindria quatre equips, i s’hagués d’enfrontar al campió de Malta (Valleta FC) o al de San Marino (per decidir). Si es donés aquest canvi les opcions de superar la ronda augmentarien per als colomencs, cosa que de retruc beneficiaria la resta d’equips andorrans. I és que, segons va explicar Gea, la UEFA, atenent una demanda de l’ECA (European Clubs Association), preveu que les llistes d’accés a les competicions europees siguin més estables i durin més temps (període 2012-2015). D’aquesta manera si Andorra pot mantenir les quatre places per coeficient aquestes serien ja per als propers quatre anys. En cas contrari, i si Malta o San Marino superen el Principat al rànquing, es perdria un dels equips i no hi hauria opció de recuperar-lo fins passat el 2015.
Partits al Comunal
El secretari general de la Federació va avançar que enguany no es repetiran els problemes que va tenir el Pidasa Santa Coloma en la darrera eliminatòria europea contra el Birkirkara maltès, partit que no es va jugar al Comunal pel mal estat que presentava el ter­reny de joc. Gea va explicar que han tingut converses amb el comú de la capital perquè es tanqui l’accés al camp des de començaments de juny, excepte per a un parell d’activitats. D’aquesta manera, segons Gea, “defugirem qualsevol risc. La idea és aplanar el terreny bé, que tingui una base sòlida i després plantarem la gespa”. L’executiu va afegir-hi que en cas de no estar disponible per alguna circumstància de força major es recorreria al camp del Consell. El sorteig de les competicions europees tindrà lloc a Suïssa el 20 de juny al migdia. La primera eliminatòria de la Champions es disputarà els dies 28 o 29 de juny i el 5 o 6 de juliol i la segona, si la supera el Pidasa, tindria lloc el 12 o 13 de juliol i el 19 o 20.
L’Europa League arribarà el 30 de juny i el 7 de juliol i la segona ronda, on entre el campió de la Copa Constitució o el finalista si el títol se l’emporta el Pidasa, el 14 i el 21 de juliol.

Els quatre clubs que jugaran a Europa, Pidasa Santa Coloma, Matecosa Sant Julià, Lusitans la Posa i Escale Santa Coloma, tornaran a rebre les ajudes econòmiques qua atorga la UEFA i que són de 130.000 euros per als equips de Champions i 90.000 per als d’Europa League.

EL PARTIT CONTRA ARMÈNIA ES PODRIA JUGAR AL CAMP DEL CONSELL I EL D’IRLANDAN SERÀ A FORA

El secretari general de la Federació Andorrana de Futbol, Tomàs Gea, va explicar que la remodelació de l’Estadi Comunal està previst que comenci a l’estiu després dels compromisos internacionals dels clubs. Sobre com influiria la reforma en els partits de la selecció, Gea va avançar que el matx contra Armènia del 2 de setembre es podria jugar al camp del Consell com a fet excepcional, tot i que no es descarta endarrerir l’inici de les obres fins que passi aquest compromís internacional. El que és segur és que el partit contra la República d’Irlanda (7 d’octubre) es disputarà lluny del Principat atès que els visitants han demanat “entre 5 i 7 mil entrades”. El duel es disputaria a Catalunya.